כחומר ביד הבלוגר – 2קוקוס 2לימון

חודש חדש, אוכל חדש.
מי היה מאמין שתקבלו 3 פוסטים דנדשים בתקופה כה קצרה?
(הפוסט. כי הוא אוהב אוכל. ושלושתם עוסקים באוכל מכיוון זה או אחר…)

הפעם הפרויקט גרס – גלידה!
מיד חישב לעצמו הפוסט חישובים וזמם מזימות לדרך הטובה ביותר לנכס לעצמו את מכונת הגלידה של הוריו. זה הצליח! (לא כ"כ מפתיע, בהתחשב בעובדה שההורים ממילא הציעו לו אותה כמה ימים קודם לכן…).
או אז פנה הפוסט למוחו הקודח במטרה לדלות משם רעיונות לגלידה חדשה דנדשה.

גלידה!

והרי לכם ראיה #1 – זרם התודעה של הפוסט, פחות או יותר:

  1. להכין גלידה בבית זה מגניב
  2. עדיף שתהיה פרווה, כי גלידה שהיא גם ביתית ומגניבה וגם פרווה – זה הישג. ומגניב!
  3. חלב קוקוס זה פרווה! ויש לפוסט כזה במזווה! (המזווה = הארון בו מאופסנים חומרי גלם ועל כן הוא ראוי להיקרא מזווה. כמובן)
  4. הפוסט מכור ללימון. לימון יכול להשתלב אחלה בחלה עם קוקוס…
  5. אם בגלידת קוקוס נשים גם זסט קליפת לימון (הידוע אוהב) וגם למון-קרד (אובססיה אישית של הפוסט) צריך וריאציה נוספת של קוקוס ואז יהיה אפשר לקרוא לגלידה '2קוקוס 2לימון' ולצחקק כל הדרך אל ה… (מכונת גלידה?)
  6. אוקיי, גלידת חלב קוקוס וקליפת לימון עם סווירלים של למון-קרד ועם קוקוס קלוי איט איז!
  7. עכשיו רק צריך לבדוק שזה עובד…
  8. אומנומנום!

גלידת 2קוקוס 2לימון (למכונת גלידה):

לגלידה:

  • 1 פחית חלב קוקוס (400 מ"ל)
  • 1/3 כוס סוכר
  • זסט מלימון אחד (בערך…)
  • 1 כפית תמצית וניל

לקוקוס קלוי:

  • 1/4-1/2 כוס קוקוס
  • מחבת 🙂

ללמון-קרד (מבוסס על מלית הלימון למקרונים של בצק אלים, שמגיע לה קרדיט לא מבוטל. הפוסט מאז ומעולם בערך היה חובב חמוץ, מתוק וחמוצמתוק. כשהוא שמע שקיים ביקום למון-קרד הוא חשב שמדובר באחת ההמצאות הגאוניות ביותר ביקום. לרכוש צנצנת הוא לא הסכים – כי זה בד"כ יקר ומיובא מאנגליה או משהו כזה. להכין לבד הוא לא העז. או אז הגיעה גברת בצק ובמחי פסקה שכנעה אותו לנסות. מתברר שזה אחד הדברים הקלים יותר להכנה שקיימים! יי!)

  • 1/2 כוס מיץ לימון (אפשר קצת יותר, לאוהבי החמוץ)
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כף קורנפלור
  • 2 חלמונים + 1 ביצה

הכנה:

נתחיל בהכנת בלילת הגלידה: מבשלים את כל רכיבי הגלידה על אש נמוכה – עד שהסוכר נמס. הבישול נועד לאחד את רכיבי הגלידה ולעזור לזסט לשחרר טעמים, זה הכל. לא צריך להגיע לרתיחה ולא צריך בישול ארוך.
את בלילת הגלידה יש לצנן לפני שמכניסים למכונת גלידה. עדיף אפילו במקרר.
טיפ חשוב: לחלב קוקוס יש נטייה להפרד במקרר לשכבת שומן ושכבת נוזל – אל בהלה! פשוט מערבבים את הבלילה ומאחדים אותה אם זה קורה

נתקדם ללמון-קרד: מבשלים את כל החומרים בסיר קטן על אש נמוכה תוך טריפה מתמדת, עד שמסמיך. מצננים את התערובת. שוב- עדיף במקרר.

נמשיך לקוקוס הקלוי: מחממים מחבת וקולים בה את הקוקוס עד שהוא נהיה זהוב וחתיך.

ונסיים באיחוד המרגש: מכניסים את בלילת הגלידה למכונת גלידה ונותנים לה לעשות את שלה 🙂
כשהגלידה מוכנה מוציאים אותה לכלי הנבחר (כלומר- כלי שאפשר לאפסן בפריזר..), מערבבים לתוכה קוקוס קלוי ולמון-קרד לפי טעמכם ו… זוללים!

סווירלים אין דה מייקינג...

(או מאפסנים במקפיא וזוללים מאוחר יותר. או ממלאים פחזניות ואקליירים בגלידה ומשוויצים לכולם שהכנתם פרופיטרול 😉 )

פרופיטרול!

הצעת הגשה 😛

הערות, טיפים ורעיונות:

  • הפוסט משער שאפשר להכין את הגלידה גם ללא מכונה, אבל הוא לא ניסה כי הוא התלהב מזה שיש לו מכונת גלידה
  • מיד כשהגלידה יוצאת מהמכונה היא די רכה.. זה אחלה מרקם לאכילה ישירה, אבל מכיוון שיש תוספות להוסיף – הפוסט שם אותה קצת בפריזר לפני שערבב לתוכה את הקוקוס הקלוי ואת הקרד – רק כדי למנוע המסה בטרם עת…
  • זסט: וידוי קטן – לפוסט יש סטייה. הוא לא מגרר קליפות לימון פר מתכון אלא נוהג כקונדיטוריה מיניאטורית ועורך מדי פעם בליצים של גירור קליפת לימון. אי לכך יש לו המון קליפת לימון במקפיא ממנה הוא לוקח כל פעם… אז מצד אחד אין מידה מדוייקת של כמות קליפת הלימון, אבל מצד שני- יש אחלה קליפת לימון גם בקיץ החם והיבש 🙂
  • למון קרד: יוצאת כמות נכבדת. הרבה יותר ממה שהגלידה שלכם דורשת. פנקו את הגלידה שלכם בכמה קרד שבא לכם ואת השאר תזללו בכפית/ תמרחו על פתי בר/ תמלאו מקרונים/ תעלו כמנחה לאלים…
    ועוד משהו – אתם יותר ממוזמנים לסנן את הקרד שלכם בתום הבישול, כי עלולים להיות גושים קטנים של קורנפלור/ ביצה. הפוסט בד"כ משלב את הקרד במקומות בהם גם אם יש גושישים הם לא מורגשים, אבל שלא תגידו שהוא לא הזהיר אתכם..
  • קוקוס קלוי: הפוסט קלה חצי כוס קוקוס וכשהוא התחיל לערבב לתוך הגלידה הוא הפסיק בערך באמצע הדרך – כי הספיק לו. אתם, כמובן, מוזמנים לשים יותר או פחות לפי טעמכם
  • כמויות: הפוסט התבסס על פחית אחת של חלב קוקוס שהייתה ברשותו + בחינת מדוקדקת של המתכונים שבאו עם מכונת הגלידה, שהצביעו על 400-550 מ"ל נוזלים למיניהם. הוא לא רצה להתגרות במזל ולהציף את ביתו בבלילת גלידה עודפת… אם יש לכם יותר מקום במכונת גלידה אתם יותר ממוזמנים לההכפיל כמויות! 🙂
  • מסתבר שכלבים לא מבינים מה זה המכשיר הזה שעושה רעש ועל כן בוהים במכונת הגלידה בזמן שהיא מכינה את הגלידה. הפוסט חושד שזה אולי גם קשור לעובדה שלמכונת הגלידה הקפריזית היה צורך בשקע ייחודי (חורים עגולים ולא מאורכים) ועל כן היא הרעישה בסלון (…) במקום במטבח, אזור ממנו הכלבלב כבר רגיל לבקיעת רעשים שונים ומשונים…

למתכוני גלידה נוספים ומגניבים לכו לפה 🙂

ב-ת-א-ב-ו-ן!

ב-ת-א-ב-ו-ן!

5 Responses to “כחומר ביד הבלוגר – 2קוקוס 2לימון”

  1. וואלה!! פרווה!! הפוסט גאון !! גזור ושמור לצוק העיתים
    למון קארד זה יאמי יאמי

  2. למון קרד זה כל כך טעים!
    ואין ספק שהשם עושה את הגלידה.
    טוב, גם הגלידה עושה את הגלידה. קוקוס ולימון, נהדר. מחיאות כפיים סוערות.

  3. שאלת תם מה זה לא קשורה: איך מבטאים "למון קרד"? כמו "קרדיט קארד"?

  4. תודה רבה רבה 🙂 🙂

    וטל – כותבים lemon curd אבל תכלס, במבטא ישראלי, מבטאים lemon kerd 😉

Trackbacks

כתיבת תגובה