כחומר ביד הבלוגר – בראוניז חלבה לעניים

טוב, הפוסט החליט כמה החלטות שגרמו לו להיות קצת קמצן על הזמן שלו (תעשו לעצמכם טובה ואל תחליטו ללמוד למבחנים רנדומליים, טוב? 😛 ),
אז נעשה את זה קצר ומהיר 😉

קודם כל הפוסט יפתח בהתנצלות קלה על שהבריז מפרסום מתכון רימוני…
האמת שהוא טרח והכין בסיס לקינוח אבל חשב שלא יצא מובחן מספיק, כלומר – רימוני מספיק .

כמה ימים לאחר מכן הקרד-רימונים (מי אמר שלפוסט יש אובססיית קרדים??) שתוכנן לשמש כבסיס לטרייפל רימונים הפך לכוכב של פבלובות הרימונים והוניל האישיות שכיכבו להן בשולחן-ארוחת-למחרת-החג:

P1130232

תמונה להמחשה

אבל עכשיו לעניינו 🙂

חומר הגלם הנבחר לחודש זה הוא שומשום. על כל תוצריו.
הפוסט, שהיה זקוק לזריקת מרץ מתוקה בין סשן לימודי אחד למשנהו החליט לעשות ניסוי כלים קטן וחביב:

P1130243

(תבנית מלאה ניסויים קולינריים! ווי-הי!)

והרי התוצאה לפניכם:

בראוניז חלבה לעניים
(או  – מה לעשות כשבא לכם בראוניז חלבה ואין חלבה בבית?)

לבראוניז:

  • 200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו קצוץ
  • 200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 3 ביצים בטמפרטורת החדר (פשוט תוציאו אותן מהמקרר איזה 20 דקות לפני הכנת הבראוניז.. אבל תכלס- אפשר גם ביצים קרות. הפוסט כבר עשה זאת.)
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 250 גרם (¼1 כוסות) סוכר
  • 70 גרם (1/2 כוס) קמח
  • 50 גרם (1/3 כוס) אבקת קקאו (ואפשר בכיף להפחית קצת אם אתם מעדיפים. הקקאו עושה את הבראוניז מרירים ועמוקים יותר)
  • קורט מלח

ל"חלבה לעניים" (ממרח חלבה ביתי):

  • טחינה גולמית
  • דבש

הכנה:

מכינים את הבראוניז: מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. אפשר לשמן מעט את נייר האפייה.
ממיסים שוקולד וחמאה על בן מארי או במיקרוגל.
מקציפים ביצים, וניל וסוכר כ-4-5 דקות לתערובת תפוחה ובהירה.
מוסיפים את תערובת השוקולד והחמאה ומערבלים (אפשר להמשיך עם המיקסר) לתערובת אחידה.
מנפים פנימה קמח, אבקת קקאו ומלח ומערבבים בעזרת כף עץ או מרית רק עד למרקם אחיד. נזהרים מערבוב יתר.

מכינים את ממרח החלבה: מערבבים טחינה גולמית ודבש לפי טעמכם.
למה אין כמויות מפורטות? ובכן, משתי סיבות:
מכיוון שהפוסט עשה ניסוי כלים – הוא מילא רק חלק מהמיני-בראוניז שלו בממרח החלבה הביתי הנ"ל, ועל כן השתמש בכמות מעטה, של כפיות בודדות. עבור תבנית בראוניז שלמה תזדקקו לקצת יותר ממרח..
בנוסף – הפוסט לגמרי מאמין שזה עניין של טעם. הוא מאוד אוהב טחינה גולמית ולכן מעדיף שהממרח יצא יותר "טחינתי" ופחות "דבשי" אז הוא נותן יתרון כמותי קל לטחינה.
הכי חכם זה פשוט להתחיל מכמה כפות של טחינה גולמית שאתם אוהבים את הטעם שלה, להוסיף קצת פחות מזה דבש (המתיקות של הדבש היא דומיננטית,..), לערבב – ולטעום. מכאן תוכלו לבדוק אם בא לכם להוסיף עוד קצת מאחד הרכיבים וגם תוכלו להגיע לכמות מספקת לבראוניז 🙂

מכאן יש 2 אפשרויות:
אפשר להכין בראוניז הפתעה: יוצקים כמחצית מתערובת השוקולד לתבנית, מפזרים את הממרח על פני התערובת (אפשר להשאיר בתלוליות קטנות ואפשר למרוח קצת עם סכין), ואת הכל מכסים בתערובת השוקולד שנותרה.
אפשר להכין בראוניז משויישים: יוצקים את תערובת השוקולד לתבנית, מפזרים עליה את הממרח ומשיישים את הבראוניז (מערבבים מעט את שתי הבלילות בעזרת סכין).

את שתי האפשרויות אופים כ-25 דקות (15-20 דקות לבראוניז אישיים), אם כי מומלץ לבדוק את מצב העוגה כבר אחרי 20 דקות. היא מוכנה כששטח הפנים שלה נראה אפוי, אבל קיסם הננעץ במרכזה יוצא לח מאוד. מצננים היטב ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות לפני החיתוך.

ממרחלבה מטחינה מלאה מציץ לו מבין הסדקים… 🙂

הערות, טיפים ורעיונות:

  • קודם כל – הפוסט ממליץ בכל פה לאכול את הבראוניז האלה קרים מהמקרר.
    כשהם חמים מילוי החלבה פחות מורגש, כשהם קרים השוקולד מקבל מרקם פאדג'י כיפי והממרח מוסיף עניין ו.. ובכן, טעם חלבה-אי! 😀
  • תהיו נדיבים עם הממרח – הבראוניז מאוד שוקולדיים אז שכבה דקה של ממרח תלך לאיבוד.. מה גם שהפתעות מעניינות בבראוניז זה כיף 🙂
  • אל תאפו יותר מדי! בטח ובטח אם אתם הולכים על בראוניז אישיים. אם אתם במילא ילדים טובים וממושמעים ותאכלו אותם קרים – בראוניז under cooked יהפכו לממתק פאדג'י במקרר, בעוד שבראוניז over cooked יפזלו יותר לכיוון העוגתי בכל טמפרטורה..
  • הפוסט בחר לאפות בראוניז אישיים פשוט כי התחשק לו להתפרע עם כמה מילויים שונים, אבל הוא חייב להודות שזה קונספט כיפי והוא בהחלט ממליץ עליו.
  • אה כן, הפוסט מודע לזה שטחינה גולמית ודבש זה לא "לעניים" (לפחות יש לכם מלאן קילו דבש מכל השי לראש השנה, לא? אז אנחנו בחצי הדרך), אבל קצת חופש אמנותי עבור יצירתיות זה לגיטימי…
  • טיפ בונוס: אמנם לא בבראוניז חלבה, אבל אם אתם כבר בקטע של בראוניז קרים יש לפוסט מילה אחת בשבילכם – נוטלה.
    איכשהו במקרר, אחרי אפייה, כפית של נוטלה במרכז בלילת הבראוני הופכת לממתק מוצק ומפתיע באמצע כל הפאדג' המריר שמסביב – יאם יאם! 🙂

בונוס- בראוני אישי במילוי… קרד רימונים! יצא טעים ויפה, אז הפוסט החליט להשוויץ

אה, אתם עוד פה?? לכו לחפש את מנת השומשום הבאה שלכם!

4 Responses to “כחומר ביד הבלוגר – בראוניז חלבה לעניים”

  1. אני קצת מבולבלת מקירור הבראוניז כי יש לי נטיה לגשת אליהם שהם חמימים ועל סף נוזליות.. אבל אני אאמין לך הפעם 🙂

    • מזדהה איתך עם האהבה לבראוני על סף נוזליות, אבל היופי בבראוני קרים זה שהנוזליות הזו הופכת לשוקולד מרוכז (אם אני אכתוב עוד פעם פאדג' אני ארביץ לעצמי, אבל זו אנלוגיה לא רעה בתכלס.. 🙂 )

Trackbacks

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: