כחומר ביד הבלוגר – בראוניז שוקולד ופטל

ה-פ-ת-ע-ה!

הפוסט יודע שעד כה הוא לא ניסה להלעיט אתכם בתופינים ומגדנות (אלא רק לנפנף בפרצופכם את המטעמים שאכל כבר…),

אך מכיוון שהוא בהחלט מחובבי המטבח – הוחלט קבל עם ועדה בישיבת הדירקטוריון האחרונה – לחלוק איתכם גם את אובססיית האוכל של הפוסט!
(**מחיאות כפיים נלהבות**)

כל זאת למה? כי באתר מנטקה, המוכר לחובבי קונדיטוריה ישראליים נמרצים, פצחו לאחרונה בפרוייקט בלוגרים שנקרא "כחומר ביד הבלוגר":
כל חודש מכריזים חגיגית על חומר גלם ובלוגרי כל העולם (…) מתאחדים ומפרסמים מתכון המבוסס על חומר הגלם הנ"ל.
מי מכם שכבר מכיר את הפוסט יודע שהוא שמנמן בנפשו. מי שמכיר אפילו קצת יותר טוב יודע שהוא אוהב לא רק לאכול- אלא גם להכין אוכל. לכן הפרוייקט המדובר סיקרן אותו מאוד והוא החליט לנסות את כוחו!

כשהוא גילה שחומר הגלם הראשון שהוא מקבל הוא פירות יער הפוסט, דבר ראשון, שמח. מאוד שמח. כי הוא אוההההבבב פירות יער!
שתי שניות לאחר מכן (בערך) הוא כבר התחיל להריץ מחשבות ולתכנן תוכניות.
די מהר זה הגיע אליו – בהשראת מתכון אחד מפורסם למדי של הפוסט (יאפ! 🙂 ) ובהשראת אחד השוקולדים האהובים עליו (גודייבה יודעים מה הם עושים)..
כלומר- גרסת הבראוניז המושחתת לשוקולד במילוי קרם פטל!

אל דאגה, פרק המשך לטלנובלה עוד יגיע ביום מן הימים, אבל בנתיים תסתפקו בבראוניז משובצים בפטל-curd חמצמץ וטעים (חומרים לתבנית מרובעת בגודל 25 ס”מ):

לקרם פטל (פטל-curd):
  • 1 כוס (גדושה!) פטל קפוא
  • 1-2 כפות מיץ לימון
  • 2 חלמונים + 1 ביצה שלמה
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1/2 כף קורנפלור

לבראוניז:

  • 200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו קצוץ
  • 200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 3 ביצים בטמפרטורת החדר (פשוט תוציאו אותן מהמקרר איזה 20 דקות לפני הכנת הבראוניז.. כשאתם מתחילים להכין את ה-curd, למשל..)
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 250 גרם (¼1 כוסות) סוכר
  • 70 גרם (1/2 כוס) קמח
  • 50 גרם (1/3 כוס) אבקת קקאו (ואפשר בכיף להפחית קצת אם אתם מעדיפים. הקקאו עושה את הבראוניז מרירים ועמוקים יותר)
  • קורט מלח

אופציה שווה: מעט פטל קפוא נוסף.

הכנה:

מכינים פטל-curd: שמים את הפטל בסיר קטן, על אש נמוכה, ונותנים לו להתרכך (כן כן – לא צריך להפשיר קודם, הסיר מבטיח לטפל גם בתחום הזה). אין צורך בהשגחה מתמדת, רק לערבב מדי פעם שהפטל לא יישרף.. כשהפטל מתחיל להיות קצת נוזלי אפשר להוסיף לו את מיץ הלימון ולהמשיך בחימום עדין.
בנתיים טורפים בקערה קטנה ועמידה לחום את שאר החומרים (ביצה + חלמונים, סוכר, קורנפלור).
כשהפטלימון מגיע למצב צבירה נוזלי למדי (תרגישו חופשי למעוך קצת את הפטלים שנותרו שלמים)  מוסיפים 3-4 כפות מהפטלימון לתערובת הביצים ואחרי כל כף טורפים עד שמתאחד.
מוסיפים את תערובת הביצים לפטלימון שבסיר ומתחילים בטריפה מתמדת על אש נמוכה – עד שמסמיך.
ה-curd יעלה קצת קצף וזה בסדר. זה אפילו עוזר – כשהקצף מתחיל להטמע ב-curd והתערובת מבהירה קצת זה סימן שה-curd מסמיך 🙂
מצננים.

מכינים את הבראוניז: מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. אפשר לשמן מעט את נייר האפייה.
ממיסים שוקולד וחמאה על בן מארי או במיקרוגל.
מקציפים ביצים, וניל וסוכר כ-4-5 דקות לתערובת תפוחה ובהירה.
מוסיפים את תערובת השוקולד והחמאה ומערבלים (אפשר להמשיך עם המיקסר) לתערובת אחידה.
מנפים פנימה קמח, אבקת קקאו ומלח ומערבבים בעזרת כף עץ או מרית רק עד למרקם אחיד. נזהרים מערבוב יתר.

מכאן יש 2 אפשרויות:
אפשר להכין בראוניז הפתעה: יוצקים כמחצית מתערובת השוקולד לתבנית, מפזרים את ה-curd על פני תערובת (אפשר להשאיר בתלוליות קטנות ואפשר למרוח קצת עם סכין), בשלב הזה אפשר לפזר מעט פטלים קפואים על פני ה-curd, ואת הכל מכסים בתערובת השוקולד שנותרה.
אפשר להכין בראוניז משויישים: יוצקים את תערובת השוקולד לתבנית, מפזרים עליה את ה-curd, אם רוצים מוסיפים קצת פטלים קפואים, ומשיישים את הבראוניז (מערבבים מעט את שתי הבלילות בעזרת סכין). אם בוחרים בשיטה הזו מתקבל אפקט יפה (ה-curd  שעל פני השטח מקבל צבע בורדו יפה באפייה). מה שכן- הפוסט ממליץ לא לפזר יותר מדי את ה-curd. הטעם שלו עדין ועל כן הכי כיף להתקל ב"צ'אנק" די גדול שלו בין ביסים של שוקולד מריר ופאדג'י 😉

את שתי האפשרויות אופים כ-25 דקות, אם כי מומלץ לבדוק את מצב העוגה כבר אחרי 20 דקות. היא מוכנה כששטח הפנים שלה נראה אפוי, אבל קיסם הננעץ במרכזה יוצא לח מאוד. מצננים היטב ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות לפני החיתוך.

הערות, טיפים ורעיונות:

  • הפטלים הקפואים מוסיפים עוד טעם של פטל, שזה תמיד טוב
  • בכל מקרה הפוסט ממליץ לשים הרבההההה curd. כאמור, הטעם שלו עדין, אבל כיפי, ועל כן שווה להתקל בו 🙂
    כשהפוסט שם טיפ-טיפה יותר מחצי כמות, למשל, הוא מצא עצמו קצת מתגעגע לפטל בין ביס לביס..
  • פתרון חביב לימי הקיץ החמים הוא לחתוך את הבראוניז (אחרי קירור הגון במקרר, כאמור) לקוביות קטנות ולאפסן אותן במקפיא. כשחם ומעיק ורוצים משו מתוק אפשר להוציא קובייה (או יותר מאחת, כמובן), לחכות קצת כדי שיהיה אפשר לנגוס בה בלי brain freeze – ולזלול!
  • ורעיון מופרע אבל מגניב (שהוא גם בונוס! קרא מתכון אחד קבל עוד אחד בחינם 😉 ):
    מקרונים במילוי הפטל curd הנ"ל ו… חמאת בוטנים!
    הפוסט משתמש במתכון המשובח (והאפשרי לחלוטין!) למקרון של בצק אלים וגילה שמדובר בשילוב כיפי לחלוטין!
    רק כדאי לעשות שימוש בחמאת בוטנים כמה שפחות מתוקה, כיוון שהמקרונים עצמם מאוד מתוקים וה-curd מתוק-חמוץ

אל תשכחו לראות מתכוני פירות יער שווים נוספים right here! 🙂

מודעות פרסומת

6 Responses to “כחומר ביד הבלוגר – בראוניז שוקולד ופטל”

  1. נראה מגניב מאד! כל הכבוד!

  2. טעמתי 🙂 זה מוצלח מאוד!!!

  3. רוב תודות! הפוסט היה מזמין לשאריות אבל אפילו הן חוסלו 🙂

  4. הבראוניז האלה? רק עם לימון במקום פטל?

    • כן!
      הקרד לימון הקבוע של הפוסט מופיע בכמה מתכונים (למשל הגלידה או החמודי פאי 🙂 )
      ותכלס – המתכון עם הלימון התפרסם ב"על השולחן" ויש פה קישור לשם 🙂

      אם את מנסה – הפוסט מחכה לשמוע איך יצא!!! 🙂

Trackbacks

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: